De culinaire gidsen

Culinair genieten in Nederland!

KMuitgevers is gespecialiseerd in kookboeken, reisboeken en boeken met fotografie. Op dit moment hebben we en ontwikkelen we culinaire gidsen van diverse steden en streken in Nederland. Bijvoorbeeld van de Veluwe, Zeeland, Zutphen, de Achterhoek, Den Haag & Scheveningen, Twente en Drenthe. Overige regio’s en steden volgen later.
Culinaire bijzonderheid
Nederland is een klein land maar kent veel culinaire variatie per regio en stad. In iedere gids vindt u informatie over de culinaire bijzonderheden van de betreffende streek en plaats maar vooral adressen die culinair interessant zijn. Het begrip culinair nemen we ruim. We denken niet alleen aan restaurants maar ook aan kaasboeren, boerderijwinkels, honingmakers, streekproducenten, leveranciers van (biologisch) vlees of vis, van zuivel, kaas en ijs, speciale (banket)bakkers, traiteurs, wijn, bijzondere markten of culinaire evenementen etc.

Gratis vermelding
Het kenmerkende van onze gidsen is dat iedereen die een bijzonder culinair product aanbiedt in de gids gratis vermeld wordt. Het is dus niet afhankelijk van een financiële bijdrage van de deelnemers maar gebaseerd op culinaire kwaliteit het restaurant, winkel of producent. Hierdoor biedt de gids een zo’n compleet mogelijk aanbod van interessante culinaire adressen in de beschreven stad of regio.
De deelnemers worden
op basis van culinaire categorie ingedeeld en zo nodig op plaatsnaam. In minimaal twee regels wordt gemeld waarin het adres zich culinaire onderscheid. Een overzichtelijk kaartje geeft de plaatsnamen weer en een index achterin vereenvoudigt het zoeken op categorie. Het zijn kleine, handzame, lichtgewicht gidsen van 16 x 10 cm, full colour gedrukt, met minimaal 120 pagina’s, afhankelijk van de hoeveelheid adressen in een regio. De gids is los te koop en in pakketten van 5 en 10 gidsen.