De culinaire gidsen

Boodschappen doen in de regio!

Nederland is een klein land maar kent veel culinaire variatie per regio en stad. In iedere gids biedt informatie over de culinaire bijzonderheden van de betreffende streek en plaats maar vooral adressen die culinair interessant zijn. Het begrip culinair nemen we ruim. We denken niet alleen aan restaurants maar ook aan kaasboeren, boerderijwinkels, honingmakers, streekproducenten, leveranciers van (biologisch) vlees of vis, van zuivel, kaas en ijs, speciale (banket)bakkers, traiteurs, wijn, bijzondere markten of culinaire evenementen etc. Met de gids in de hand kan je boodschappen doen in jouw stad of regio.
Gebaseerd op culinaire kwaliteit
Het kenmerkende van onze gidsen is dat iedereen die een bijzonder culinair product aanbiedt in de gids gratis vermeld wordt. Het is dus niet afhankelijk van een financiële bijdrage van de deelnemers maar gebaseerd op culinaire kwaliteit het restaurant, winkel of producent. Hierdoor biedt de gids een zo’n compleet mogelijk aanbod van interessante culinaire adressen in de beschreven stad of regio. De adressen zijn op basis van product en plaatsnaam ingedeeld. In een korte omschrijving wordt gemeld waarin het adres zich met product, winkel of restaurant onderscheidt. Een overzichtelijk kaartje geeft de plaatsnamen weer en een index achterin maakt het zoeken eenvoudig. Het zijn kleine, handzame, lichtgewicht gidsen van 16 x 10 cm, in full colour gedrukte 120 pagina’s met veel foto’s. De gids is los te koop en in pakketten van 5 en 10 gidsen.
Elke stad en regio een gids
KMuitgevers is gespecialiseerd in kookboeken, reisboeken en boeken met fotografie. Op dit moment hebben we en ontwikkelen we culinaire gidsen van diverse steden en streken in Nederland. Bijvoorbeeld van de Veluwe, Zeeland, Zutphen, de Achterhoek, Den Haag & Scheveningen, Twente en Drenthe. Overige regio’s en steden volgen later.