Proef Drenthe

De culinair kwaliteit van de Drentse heide en zandgronden

‘Ook op culinair gebied is er in Drenthe van alles te beleven en te proeven. Van culinaire evenementen, streekgerechten tot aan Erfgoed Diners. In Drenthe vind je het! En hoe lekker is het wel niet om na een dag fietsen, wandelen of cultuur snuiven te genieten van (Drentse) culinaire hoogstandjes? Laat het voorproeven maar beginnen! ‘ (www.drenthe.nl)

Drenthe is een regio met een eigen keuken en een variatie aan bijzondere en mooie streekproducten. In de culinaire gids van Drenthe vindt u naast culinaire informatie over de streek vooral adressen die culinair interessant zijn; waar kunt u van Drentse streekproducten genieten en waar kunt u ze kopen? Van pannenkoekenrestaurant tot warme bakker, van boerderijwinkel tot streekmarkt.
Interessante aanvullende informatie
In de gids is ook interessante aanvullende informatie te vinden als de adressen van VVV’s of waar je verder informatie kan krijgen, weekmarkten, handige links, etc. De adressen staan op alfabet in de gids gesorteerd naar plaatsnaam, achterin de gids is een uitgebreide index zodat de adressen ook te vinden zijn op basis van hun product en specialiteit.

De culinaire gids van Drenthe mag natuurlijk niet ontbreken.