Proef Zeeland

Zeeland: land, water en lucht

‘Mosselen, oesters en garnalen, natuurlijk. Direct uit zee. Maar ook zilte groenten, appels en peren, rood fruit, zwarte bessen, brune bôônen en asperges. Zeeland is een paradijs voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt. De zee, de akkers, de polders en de boomgaarden; overal zie je verse, smaakvolle producten. Duurzaam en gezond. En vaak met die typisch zilte ondertoon. ‘ (www.vvvzeeland.nl)

Zeeland is terecht trots op hare culinaire traditie. Door het vele water, zoet en zout, en het milde klimaat kunt u in Zeeland heerlijke culinaire producten en gerechten vinden. In de culinaire gids van Zeeland vindt u naast culinaire informatie over de streek vooral adressen die culinair interessant zijn: waar kunt u van de bijzondere Zeeuwse producten genieten en waar kunt u ze kopen? Van restaurant tot warme bakker, van boerderijwinkel tot streekmarkt, van visafslag tot groenteboer.
Interessante aanvullende informatie
In de gids is ook interessante aanvullende informatie te vinden als de adressen van VVV’s of waar je verder informatie kan krijgen, weekmarkten, handige links, etc. De adressen staan op alfabet in de gids gesorteerd naar plaatsnaam, achterin de gids is een uitgebreide index zodat de adressen ook te vinden zijn op basis van hun product en specialiteit.

De culinaire gids van Zeeland mag natuurlijk niet ontbreken.